Anca Felea

Sunt bruneta. Nu radeti, este relevant. They say blondes have more fun. Well, I don’t have, I AM more fun!

Am fost secretara/ asistenta personala aproape o viata, desi daca spun asta, veti crede ca sunt batrana.

Fie-mea imi explica, prin adolescenta, ca la 20 de ani esti “batran” deja” Ei bine, experienta mea profesionala numara imediat 30 de ani, deci a trecut binisor in maturitate. Insa eu nu sunt batrana, ea (experienta mea) e astfel, asta, ca sa fim bine intelesi!

Cand spun ca sunt tanara, ma bazez pe entuziasmul meu, mai acerb si inconstient – sa-i spunem asa – ca al multor adolescenti!

Ma bazez pe zona de comfort extrem de ingusta si de usor de sarit din ea, pe dorinta si capacitatea de a invata, si de a-i invata si pe altii, lucruri noi.

 Pe mentalitatea mea “out of the box” dar totusi rígida, daca discutam de standarde. Standardul profesional conteaza, in meseria pe care o am astazi nu iti poti permite sa fii poet sau artist.

Daca totusi esti poet, musai sa te cheme Eugen Barbu (era si matematician, pentru cei care au deschis Google mai tarziu sau cartea de romana dupa anii ’90), daca esti artist musai sa fii in zone precise, fara cap in nori si lipsa de punctualitate.

Nu mi-am dorit intotdeauna sa fiu secretara/ asistenta. Mi-am dorit sa fiu profesor de limba romana.

Pe cand am descoperit ca, pentru a fi o asistenta competenta, e musai sa fii profesor de limba romana (si de cat mai multe alte limbi straine!) sau macar sa poti deveni unul...ei bine, de atunci mi-am cam dat seama ca lucrurile care par simple sunt, in realitate, extrem de complicate!!

Vom vorbi, la inceput, despre ce inseamna sa fii o asistenta buna...deci, o asistenta buna arata ca mine, cu toata modestia!

OK, cel putin ca mine. Nu discutam de fizic, desi nici acela nu este deloc de neglijat.

E obligatoriu sa aiba o prezenta eleganta, distinsa, discreta. Sa aiba carisma.

Sa zambeasca frumos si sincer, dar nu tot timpul, ci doar atunci cand e nevoie, caci o asistenta de top nu este insotitor de bord. Nu se afla acolo sa fie placuta, se afla acolo sa fie utila. Daca este foarte utila cu siguranta va fi si (foarte) placuta.

Nu trebuie sa se planga, nu trebuie sa vada problema ci rezolvarea ei, oricare ar fi aceasta (problema, da?! De ea discutam!). De la si-a patat seful cravata sau i s-a desprins doamnei director tivul, pina la „avem o traducere de 90 de pagini de executat in 90 de minute” (da, se poate!) sau „avem nevoie de un private jet alimentat si gata de plecare, din Paris cu directia Cape Town”.

Trebuie sa ai contactele si sa cunosti oamenii, iar daca totusi n-ai contactele si nu cunosti nici oamenii, trebuie sa ai idei unde i-ai putea gasi sau cine i-ar putea cunoaste si ti i-ar putea prezenta repede si eficient.

Trebuie sa stii cand sa spui „nu stiu” dar trebuie sa intelegi ca „nu pot” nu este o optiune acceptata neargumentat. E ok sa spui nu si nu se poate, dar e musai sa dai detalii concise si clare, si e musai chiar sa nu se poata (de exemplu: nu o sa poti niciodata sa il mai aduci pe Michael Jackson sa sustina un concert live. Ceea ce nu inseamna ca ar fi exclus sa ti se ceara, daca esti asistenta de top!)

Am fost asistenta de top. In sinea mea, sunt inca. A fost misiunea mea de credinta si, totodata, dorinta mea cea mai sincera a fost sa nu raman singura. Pentru ca este o meserie frumoasa si foarte importanta. Nu ma credeti pe cuvant. Cautati-ma si dati-mi sansa sa va demonstrez asta.

Si cand  faceti aceasta, amintiti-va cand v-am spus ca o asistenta de top poate sa fie si sa faca absolut tot ce isi doreste ea!

Ceea ce ma aduce la prezent.

Candva, atunci cand ma intrebau oamenii ce fac/ ce sunt/ cu ce ma ocup, raspundeam zambind ca sunt asistenta. Nu, nu medicala. Asistenta de top. Accentuam de top, ca sa nu existe dubii. Eram in stare sa vorbesc despre meseria mea, fara sa ma plictisesc si fara sa ii plictisesc pe altii, macar cateva ore.

Iar apoi, s-au intamplat lucruri, viata a venit peste mine, asa cum – la un anumit moment – vine peste toti, si am devenit intai director in multinationala – soc si groaza, dar a  fost una dintre cele mai frumoase experiente, am ramas cu prieteni buni, pe viata, si cu atatea lectii invatate cat nu as fi reusit probabil, doar citind carti si participand la cursuri, iar apoi expert in comunicare, profiler de business, coach, trainer si terapeut cu formari multiple in terapii alternative (Theta Healing, Reiki, Recall Healing, hipnoterapeut si terapeut in terapie prin regresie reconectiva).

Scary shit, I know, dar acum, cand ma uit in urma, imi dau seama ca fara fata aceea tanara, frumoasa, perfectionista si perfectibila, fara fata aceea bruneta, care credea cu fermitate ca meseria de asistenta personala este cea mai complexa si mai completa din lume, nu ajungeam aici.

Nu ma credeti pe cuvant! Cautati-ma si convingeti-va singuri.

Sau intrebati-i pe aceia care m-au gasit deja, inaintea voastra :) 

Cateva cuvinte despre mine

Ce oferim

 • Business profiling

  Initial, a fost anuntul acesta despre un workshop complet altfel. Nu stiam nimic despre face...
  Detalii

 • Expert in comunicare

  Aici povestea este mult mai scurta, am fost mereu fascinata de ping-pong-ul verbal dintre oameni....
  Detalii

 • Coaching unu la unu si coaching de echipa

  Coach-ul – istoric vorbind – era acest antrenor traditional american; el se antrena...
  Detalii

Ce spun clientii despre noi

Din punctul meu de vedere succesul cursului a fost datorat in mare parte formatorului. Atitudinea, modul in care expunea exemple concrete din viata de zi cu zi si limbajul folosit au fost elemente ce au contat foarte mult in mentinerea atentiei cursantilor pe parcursul prezentarii.

Curs Time Management,
Octombrie 2019

Am apreciat foarte mult abordarea. Modul extrem de relaxat si de familiar de a transmite informatia + completarea informatiilor cu exemple concrete din viata reala. Exercitiile pe care le-am facut au fost minunate pentru constientizarea unor lucruri de care tindem sa nu tinem cont in viata de zi cu zi.

Curs Time Management,
Octombrie 2019

Anca mi s-a parut o persoana foarte implicata, adaptata stilului audientei, foarte preocupata de a raspunde intrebarilor noaster in contextul materialului prezentat. Trainingul a avut o structura bine definita, dar totusi a fost prezentat intr-o maniera ”prietenoasa”, nefiind incarcati de foarte multa informatie.

Curs Time Management,
Octombrie 2019

Am apreciat atitudinea pozitiva si energia formatorului, capacitatea de a ne pastra atentia pe intreaga durata a cursului si transmiterea mesajului intr-o maniera usor de inteles si cu impact.

Curs Time Management,
Octombrie 2019

Abordarea ei mi-a placut foarte tare (avand in vedere ca am mai participat in trecut la 2 cursuri de time management, nu ma asteptam sa fie cu mult diferit, dar surpriza a fost de proportii). Mi-a placut ca ne-a tinut atenti 100% (nici pauze nu voiam si nici la final nu am plecat prea repede, ne-a provocat pe fiecare din noi, a avut cate un mesaj pentru fiecare si total a decurs foarte natural.

Curs Time Management,
Octombrie 2019

Experienta teoretica si experienta de viata si profesionala a dat nastere unui formator foarte bun! Este un curs care ma ajuta atat in activitatea profesionala cat si personala!

Curs Gestionare Conflict,
Mai 2017

O doamna care are cuvintele la ea, stie sa se exprime clar si concis pe intelesul fiecaruia. A fost un curs foarte interesant din care am invatat multe lucruri benefice vietii mele!

Curs Gestionare Conflict,
Iunie 2017

Anca este o incantare, te face sa te simti bine! A fost cel mai interesant curs la care am participat! Sunt sigura ca prinde bine tuturor! Inveti lucruri interesante si utile!

Curs Gestionare Conflict,
Septembrie 2017

Anca este un formator unic, am fost fascinata de fiecare secunda in care vorbea, din punctul meu de vedere nu trebuia nimic diferit, a fost totul perfect!

Curs Time Management,
Octombrie 2019

Cel mai pe gustul meu formator intalnit pana acum. Daca mai dura inca 3-4 ore in plus nu s-ar fi suparat nimeni!

Curs Time Management,
Octombrie 2019