Tehnologia privita ca ajutor sau inamic in jobul nostru

Tehnologia privita ca ajutor sau inamic in jobul nostru

Acum aproape doua decenii, cand am inceput eu aceasta cariera, secretariatul se facea altfel. Nu stiu daca neaparat mai greu, dar cu siguranta mai putin eficient si....altfel. Atunci, o secretara/ asistenta era strict legata de birou. Secretariatul nu presupunea ci – pur si simplu – impunea prezenta permanenta langa telefoane, fax si calculator. Tehnologia a adus cu ea in primul rand asta: mobilitatea. Si este un mare privilegiu, un mare ajutor. Daca inainte nu puteai face un bilet de avion fara sa stai legat de calculator si agatat de telefon cu agentul de calatorie, acum poti, in timp ce conduci catre sala conferintei care trebuie sa inceapa, sa discuti optiunile, la mobil, cu agentul si sa vezi in timp real, pe blackberry, android, tableta sau iPhone, variantele de bilet sau pe cele de cazare. Mailul a inlocuit cu mult succes fax-ul si doar anumite institutii de stat mai tin mortis la transmisia pe hartie, deci mobilitatea oferita de sus amintitele gadget-uri ramane valabila.

Daca inainte trebuia sa cari fizic agenda directorului dupa tine, sa stai sa rasfoiesti hartiile pe care aveai notate ore, intalniri, nume, acum toate acestea se afla in Outlook, la un click distanta, sincronizate cu calendarul sefului tau. Ii poti fixa intalnirile direct in calendarul personal, ii poti seta alarme, trimite mailuri si invitatii la intilniri in numele si pentru el/ea.

Tehnologia a adus cu sine beneficii enorme si trebuie privita ca atare. Este o evolutie. Sigur ca sunt inca o multime de secretare in institutiile clasice (si in cele private!) care nu vor sa isi depaseasca limitele si zona de comfort, care nu inteleg ca tehnologia presupune mobilitate si progres si ca o secretara buna si performanta, stand langa telefonul fix (caruia i se poate raspunde prin deviere in telefonul mobil) si legata de birou, nu mai are cum sa faca fata unui job din ce in ce mai dinamic, din ce in ce mai solicitant. Nu mai e nevoie sa cauti in dictionare, caci acum exista online-ul, nu mai ai nevoie de Pagini Aurii sau de agendele pline cu telefoane si contacte, caci acum exista Google si o pleiada de baze de date profesionale si profesioniste.

Tehnologia este – in primul rand – o arma. Face diferenta intre o asistenta eficienta si una care stie sa caute si sa obtina, dar care pierde timp, pentru ca nu e conectata la online si la ultimele modele de comunicare.

Deci da, iesiti-va din zona de comfort, depasiti-va autosuficienta si invatati! Orice model nou de telefon, modalitati de transfer sau de stocare a datelor, ultimele aparitii IT, Microsoft versus Apple, Outlook versus Lotus Notes, Ford versus Volkwagen, Mercedes versus BMW....o sa va ajute in primul rand pe voi, iar ulterior o sa va ajute seful si o sa va faca cum ar trebui sa fiti: de neinlocuit!

Tehnologia privita ca ajutor sau inamic in jobul nostru

Ce oferim

 • Comunicare si negociere

  Asistenta/ asistentul unui executiv de top trebuie sa fie - inainte de toate - un bun comunicator....
  Detalii

 • Curs programe utilizate

  Cursurile noastre acopera: Dactilografiere metoda oarba Operare in Word - formatare, aliniere,...
  Detalii

 • Cursuri de gestiune a conflictului si managementul stress-ului

  Sa reusesti sa iti controlezi comportamentul si atitudinea, sa faci performanta si sa excelezi...
  Detalii