Cum ne prezentam la un interviu

Cum ne prezentam la un interviu

Binenteles, inafara de curat si decent imbracate/i, accesorizate/i, potrivit parfumate/i si in acord cu specificul companiei pe care am ales-o sau care ne-a ales. Nu am sa bat multa moneda aici pe dress code-ul de interviu, s-a scris suficienta literatura pe tema asta si, la urma urmei, one knows best ce se si ce nu se cade. Dar am sa spun ca la interviu la Zara nu ne ducem purtand modele H&M, la o firma de publicitate nu ne ducem in costum si cu camasa inchisa corect pina la ultimul nasture, iar la o firma de consultanta nu afisam o manechiura fuxia  cu picatele verzi, doar ca sa demonstram ca am fi flexibili si creativi.

Altfel, abordati mereu interviul din 2 perspective, si doar din acestea:

1.       De ce oamenii care v-au chemat la interviu si-ar dori sa va pastreze? Ganditi-va daca, bazat pe felul in care va prezentati, dumneavoastra v-ati pastra. Daca ati pastra in echipa voastra si langa voi, pe o/un cineva ezitant(a), neincrezator(-oare), care nu e in stare sa mentioneze – repede si fara prea multe ganduri – trei lucruri de care e mandra/u si trei pe care le-ar face altfel. Caci nu poti sa faci lucrurile la fel si sa astepti ca rezultatele sa fie diferite! Fiti calm(e), fiti echilibrat(e)! Tineti minte ca, intotdeauna, lucrurile se intampla in ordinea in care trebuie sa se intample, astfel incat, cu oricata agitatie si inversunare va doriti un job, daca nu e pentru voi, ci pentru fata sau baiatul din sala de asteptare, atunci sigur nu il veti capata. Nu exista infrangeri, lucrurile nu ni se intampla noua ci pentru noi. Aveti rabdare cu voi. Ascultati-va, voi stiti cel mai bine. Daca e pentru voi, intindeti mana si luati. Daca nu sunteti siguri, mai asteptati o zi. Sau un an.

2.       De ce v-ati dori dumneavoastra sa va pastreze? Sa lucrati pentru si cu ei? Ce va atrage acolo? Platesc bine? Si daca da, e asta suficient? Cunoasteti pe cineva in interior, care v-a spus cat de grozavi sunt, cat de grozava e atmosfera de lucru acolo? Si daca da, sunteti siguri ca spune adevarul? Sau macar sunteti sigur ca binele lor e si binele vostru? Puneti intrebari, altminteri cum va puteti asigura ca aveti raspunsurile?! Si intrebati lucruri concrete, nu literatura de pe Google. Fiti onesti. E mai bine pentru toata lumea. Poate ca v-ati dorit toata viata voastra de adolescent/ semi-adult sa lucrati la Google, dar de ce credeti ca v-ati potrivi in respectiva organizatie? Poate ei va vor, dar sunteti siguri si voi ii vreti?

Aveti incredere in voi. Increderea se vede si se simte. Nu va duceti la interviuri pentru care nu sunteti pregatiti, nu va asumati riscuri inutile. Poate ca puteti insela vigilenta angajtorului, dar ce faceti daca pestele prins e prea mare pentru undita voastra? Cresterile trebuie sa se petreaca natural, gradual. Sa fie sustenabile, ca sa poata fi benefice. Daca nu credeti ca puteti lua un job sau daca nu sunteti siguri ca va potriviti si e pentru voi, nu va duceti. Salvati – in primul rand – timpul vostru. In care puteti face ceva pentru voi, in loc sa vanati cai verzi corporatisti.

 

Inainte de  intrebarea „cum ne prezentam la un interviu” trebuie sa ne raspundem foarte serios la o alta: „de ce ne-am prezenta la interviul acela?”

Cum ne prezentam la un interviu

Ce oferim

 • Comunicare si negociere

  Asistenta/ asistentul unui executiv de top trebuie sa fie - inainte de toate - un bun comunicator....
  Detalii

 • Curs programe utilizate

  Cursurile noastre acopera: Dactilografiere metoda oarba Operare in Word - formatare, aliniere,...
  Detalii

 • Cursuri de gestiune a conflictului si managementul stress-ului

  Sa reusesti sa iti controlezi comportamentul si atitudinea, sa faci performanta si sa excelezi...
  Detalii