Cum luam decizia cea mai buna

Cum luam decizia cea mai buna

Nu exista „cea mai buna decizie”. Exista cea mai buna decizie dintr-un anumit moment, dar fiecare decizie, la un moment dat, poate fi schimbata sau macar imbunatatita. Astfel incat, intotdeauna trebuie avuta in vedere perspectiva de ansamblu. Fiecare situatie trebuie evaluata din prisma implicatiilor pe care le are in acel moment, pe termen scurt si a celor pe care le poate avea pe termen lung.

Presiunea unui moment poate avea influente covarsitoare. De aceea, o buna asistenta va sti intotdeauna sa se detaseze, sa inteleaga sa nu trateze nici o situatie personal si sa abordeze cu maxima seriozitate orice fel de intamplare, caci nu se stie niciodata ce impact poate avea telefonul la care nu a ajuns sa raspunda la timp sau cine se afla in spatele mailului al carui raspuns tocmai l-a amanat. O asistenta experimentata si eficienta stie ca decizia cea mai buna este aceea pe care tocmai a luat-o si nu pierde timpul cu regrete pentru ce ar fi putut sa faca sau sa spuna. Daca nu a facut sau nu a spus, asta nu mai poate fi modificat. O asistenta buna se uita intotdeauna la ce se poate face, nu la ce nu a facut desi, poate, ar fi trebuit.

Deciziile bune presupun 2 lucruri combinate: fler si experienta. Daca nu ai experienta, flerul te poate ajuta. Insa atunci cand ai experienta, este bine sa te bazezi preponderent pe aceasta, pe fapte reale, si mai putin pe fler. Alege intotdeauna cu sufletul. Nu alege niciodata ceva – un drum, un om, un job – din motive financiare, logice, pentru ca asa ti-a fost recomandat sau pentru ca asa ti s-a spus ca e bine. O asistenta buna stie ca inteligenta emotionala este cea care prevaleaza ratiunii. Nu este un indemn la nesabuinta, atentie! Nu este un indemn la neglijenta sau superficialitate. Daca va lipseste experienta si determinarea de a lua o decizie, nu va amagiti ca o puteti lua „cu sufletul”. Va indemn sa luati deciziile cu sufletul in momentul in care experienta, flerul, argumentele voastre si poate si ale altora va inclina balanta intre doua posibilitati.

Atunci, alegeti sufletul. Interiorul vostru, subconstientul, stie cel mai bine. Carl Jung spunea asa: „pina cand nu va veti aduce subconstientul in constient, el va va conduce viata si voi ii veti spune soarta”. Eu cred ca avea dreptate. Eu cred ca noi toti stim instinctiv care este decizia buna. Doar ca anii de educatie, experientele avute, societatea, prietenii, mediul familial si cel de lucru ne influenteaza si ne „stramba” judecata, afectandu-ne deciziile. Un om inteligent si pregatit alege cu sufletul si stie sa isi asculte emotiile. Retineti asta: am spus un om inteligent si pregatit.

Cum luam decizia cea mai buna

Ce oferim

 • Comunicare si negociere

  Asistenta/ asistentul unui executiv de top trebuie sa fie - inainte de toate - un bun comunicator....
  Detalii

 • Curs programe utilizate

  Cursurile noastre acopera: Dactilografiere metoda oarba Operare in Word - formatare, aliniere,...
  Detalii

 • Cursuri de gestiune a conflictului si managementul stress-ului

  Sa reusesti sa iti controlezi comportamentul si atitudinea, sa faci performanta si sa excelezi...
  Detalii