Cum castigam increderea colegilor

Cum castigam increderea colegilor

Greu! Si o pierdem usor. Partea buna este ca o castigam la fel de greu cum castigam increderea oricarui alt om sau partener, deci nu ar trebui sa fie nici nou, nici diferit. Partea proasta este ca o pierdem la fel de usor.

Sfatul meu este sa nu incercati sa faceti pe plac nimanui. Fiti voi insiva, fiti egale/i cu voi, nu va prefaceti si nu exagerati. Mai presus de orice, fiti profesioniste/i si asigurati-va ca sunteti cele/i mai bune/i pe felia voastra de expertiza. Nu urmariti sa deveniti lider, fiti unul (sau una), daca sunteti in stare. Un fost coleg si sef de-ai mei, persoana draga si foarte importanta, mi-a punctat intr-o sedinta de evaluare „Anca, you cannot be everybody’s sweetheart! So don’t try so hard, you will only get the opposite” (tr.: Anca, nu ai cum sa fii pe placul tuturor! Asa ca nici nu te mai stradui sa faci asta, vei obtine doar contrariul).

Retineti ca niciodata nu veti fi pe placul tuturor. Si nici nu e important sa fiti. Familia, prietenii, oamenii dragi trebuie sa va placa, sefii si colegi trebuie sa va aprecieze, sa se bazeze pe si sa aiba incredere in voi! E o diferenta subtila dar este una mare.

Altceva? Incercati sa vorbiti mai putin decat ascultati. Si e foarte greu, credeti-ma :). Fiti prietenoasa/ prietenos, deschis, dar fara a lasa impresia de familiaritate. Nu deveniti familiar, problemele personale trebuie sa ramana exact cum le arata numele: personale! Nu va fie teama sa recunoasteti cand nu stiti ceva, nu va fie jena sa cereti ajutor. Spuneti raspicat atunci cand stiti ceva foarte bine. Asumati-va succesul, fiti primul/ prima care va recunoasteti meritele – cu conditia ca acestea chiar sa existe, binenteles.

Cel mai important: oferiti voi, primii, incredere! Aratati-le colegilor dumneavoastra ca le pretuiti parerea, le respectati experienta sau anii anteriori de vechime in companie, ii ascultati si va asigurati ca va asculta.

Stiu ca suna mai usor decat este in realitate dar eu pot sa va garantez ca daca urmariti aceste linii de ghidaj si adaugati putin farmec personal si putina empatie, veti reusi sa va apropiati colegii. De aici si pina la a castiga incredere nu e un drum chiar atat de lung...doar asa, cam cat o autostrada mica :)

Cum castigam increderea colegilor

Ce oferim

 • Comunicare si negociere

  Asistenta/ asistentul unui executiv de top trebuie sa fie - inainte de toate - un bun comunicator....
  Detalii

 • Curs programe utilizate

  Cursurile noastre acopera: Dactilografiere metoda oarba Operare in Word - formatare, aliniere,...
  Detalii

 • Cursuri de gestiune a conflictului si managementul stress-ului

  Sa reusesti sa iti controlezi comportamentul si atitudinea, sa faci performanta si sa excelezi...
  Detalii