Cand trebuie sa-ti impui punctul de vedere

Cand trebuie sa-ti impui punctul de vedere

Niciodata. Caci daca punctul tau de vedere este corect si just, el se va impune singur. Sigur, exista o vorba veche care spune „daca nu-i poti convinge, macar ameteste-i”. Nu va sfatuiesc sa faceti asta. Cand esti asistenta de top, decizia executiva nu iti apartine. Punctul tau de vedere este important si trebuie sustinut si argumentat ca atare. Dar raspunderea deciziei executive nu este prerogativa unei asistente, decat daca este instructata altfel, sau i se cere altceva. Astfel, punctul de vedere nu trebuie niciodata impus. Doar sustinut si argumentat, din toate perspectivele si luand in calcul toate posibilitatile. Asistenta are dreptul si obligatia morala de a face o recomandare corecta, bazata pe experienta pe care o are, pe cercetarile pe care le-a facut, pe informatiile pe care le detine. Dar decizia nu ii apartine, decat daca i se incredinteaza in mod explicit de catre sefa/ seful direct.

De asemenea, in cadrul echipei de secretare pe care o poate avea in subordine, punctul de vedere al unei asistente personale de top/ executive, nu se va impune. Experienta acesteia trebuie sa primeze si aceasta, alaturi de tact si de empatie (stiu ca repet des cuvantul acesta, va asigur ca nu este nici aleator si nici din lipsa de vocabular! Empatia este principala trasatura de caracter a unei bune asistente!)  este aceea care va ajuta evidentierea punctului de vedere, daca acesta este corect.

O asistenta de top nu trebuie sa aiba intotdeauna dreptate, nu dreptatea este importanta. Importante sunt rezultatele obtinute. Succesul – si atentie, nu succesul imediat ci acela sustenabil, de durata. Degeaba castigi o lupta impunandu-ti punctul de vedere, daca la final pierzi razboiul pentru ca acesta nu a fost corect.

 

Ascultati, mai mult decat vorbiti. Masurati de 10 ori, taiati o singura data. Informati-va, pe voi si pe cei din jurul vostru, aveti rabdare, cu voi si cu altii. Nu va fie teama sa va asumati responsabilitatea, odata ce stiti si sunteti sigure/i ca e bine ce faceti, sau e buna decizia pe care ati luat-o. Dar nu va impuneti punctul de vedere. Punctul de vedere nu e important, binele si succesul echipei sau al proiectului sunt importante. Castigul este important. Rezultatele sunt importante. Punctul personal de vedere e doar atat: un punct de vedere. Si retineti ca poate oricand sa fie, sau sa se dovedeasca, gresit! 

Cand trebuie sa-ti impui punctul de vedere

Ce oferim

 • Comunicare si negociere

  Asistenta/ asistentul unui executiv de top trebuie sa fie - inainte de toate - un bun comunicator....
  Detalii

 • Curs programe utilizate

  Cursurile noastre acopera: Dactilografiere metoda oarba Operare in Word - formatare, aliniere,...
  Detalii

 • Cursuri de gestiune a conflictului si managementul stress-ului

  Sa reusesti sa iti controlezi comportamentul si atitudinea, sa faci performanta si sa excelezi...
  Detalii